Sevinç Köseoğlu Ulubatlı

Seramik, Akademisyen
Email / Web / Facebook / Instagram /

Paylaş

1980 yılında Akşehir’de doğdu. 

1998-2001 yıllarında önlisans eğitimini Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Seramik Bölümünde, 2001-2005 yıllarında Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde tamamladı. 

2006 yılında Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Seramik Eğitimi Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

2008 yılında bir yıl seramik eğitimi almak için aldığı davet üzerine çalışmalarına Amerika’da devam ederken 2008–2010 yılları arasında Harvard Üniversitesi- Seramik Bölümünde misafir öğrenci olarak ve daha sonra Uluslararası Misafir Sanatçı Programında seramik çalışmalarına devam etmiştir. 

2013 yılında Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği Bilim Dalında, 2019 yılında Sanatta Yeterlik Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalında “Plastik Dilde Toplumsal Farkındalık İçin Bir Söylem Sahası: Ekososyalizm” adlı tezi ile tamamlamıştır. 

Dört kişisel sergi ile ulusal ve uluslararası birçok sergi-sempozyum-çalıştay ve bienallerde çalışmaları ile yer almıştır. 2006 yılında Turgut Pura Vakfı Heykel Yarışmasında Mansiyon Ödülü, 2011-2. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışmasında Mansiyon Ödülü ve 2016’da 5. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışmasında Mansiyon Ödülü olmak üzere ödülleri vardır.

2006 yılında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesinden 2021 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine geçerek Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitimi Fakültesi Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak akademik ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir. 

Sanat yolu ile toplumsal farkındalık yaratmak üzere, çoğunlukla seramik enstalasyon olarak izleyici ile buluşan çalışmalarının özünde, toplumsal kimlik arayışında özgürlüğünün sınırlarını sorgulatmak istediği kadının, toplumdaki yerini sorgularken çocuk gelinler konusuna da değinmektedir. İnsanın doğayı yok etmediği bir dünya anlayışının sorgulandığı son dönem çalışmalarında ise, doğanın yeniden doğumu için tohum kavramını irdelemektedir. 

Seramik sanatının geleneksel malzeme ve metotlarının kullanılarak ürettiği enstalasyon çalışmaları ile izleyiciyi klasik sergileme algısının ötesine geçirerek yeni bir ihtimaller dünyasının kapılarını aralamayı hedeflemektedir. Bu bağlamda da insanın yaşadığı dünyaya yabancılaştığı gerçeğini, mekânsal kurgu ile görünenin ötesine geçirerek, izleyicinin algı sınırlarını zorlamak istemektedir.

 

Artsonline'da Geçmiş Sergileri:

Video Klipler

Örnek İşler

5 Yorum

  • müge selçuk
    6 Eylül 2021

    Harika bir sergi Sevinççiğim.
    Niceleri olsun umarım. Çok çok kutlarım.

    • Sevinç Köseoğlu Ulubatlı
      30 Ekim 2021

      Müge ‘cim çok teşekkür ediyorum…senin sergin vesilesi ile yollarımız kesişti Hakan Beyle…sergi platformunun mimarı sensin yani….desteğin çok kıymetli….nice sergiler birlikte olsun beğenmene çok sevindim…

  • Vildan BAĞCI
    7 Eylül 2021

    Emeklerine ve yüreğine sağlık Sevinçcigim, her bir sergi ve eserler çok anlamlı, canı gönülden kutlarım.👌🏻👏😊

    • Sevinç Köseoğlu Ulubatlı
      30 Ekim 2021

      Vildan’cım çok çok teşekkür ediyorum, kıymetli yorumun için…Beğenmene çok sevindim….sevgilerimle

  • Betül Aytepe Serinsu
    7 Mart 2023

    Sevgili Sevinçciğim,
    Sergin öylesine ince detaylarla düşünülmüş ki, ruhu derinden etkiliyor. Renk, form, enstalasyon, kompozisyon, yerinde ve başarıyla kullanılan teknikler… Tebrik ediyorum arkadaşım.

Görüşünüz

ARTSONLINE WEB ART GALLERY – DORUK BİLİŞİM © 2020. Tüm Hakları Saklıdır.
Kişisel Verilerin Korunması